VZW Erfgoedforum Brugge richtte voor u opnieuw een uitgelezen concert in op 20 oktober 2013
Patrick Beuckels en het Arcando trio

speelden voor u

de 4 fluitkwartetten van W.A. Mozart:
in D KV 285, in G KV 285a, inC KV Anhalt 171 (285b) en in A KV 298

Waar: in de Begijnhofkerk in Brugge

Wanneer: op 20 oktober 2013 , zondagnamiddag om 16u

 


 

 

Patrick Beuckels

Geboren te Brugge. Volgde tijdens zijn jeugdjaren gitaar en harp, speelde fluit en blokfluit en zong in een jeugdkoor. Twijfelde lang tussen een loopbaan als sportleraar of musicus.


Hij koos voor de muziek. Op zijn veertiende behaalde hij een eerste prijs notenleer aan het conservatorium van Gent en na zijn humaniora studeerde hij aan het Lemmensintituut te Leuven en aan de koninklijke conservatoria van Gent en Brussel. Hij behaalde een eerste prijs blokfluit en de hogere diploma’s van fluit en traverso. Aan de rijksuniversiteit van Gent behaalde hij het licentiaatsdipoma musicologie en het kandidaatsgetuigschrijft in de rechten. Naast fluit en traverso studeerde hij ook zang aan het koninklijk conservatorium te Brussel.

In 1984 leerde hij voor het eerst dirigent Philippe Herreweghe kennen. Een paar jaar later werd hij fluitsolo in de Chapelle Royale, het Collegium Vocale en het Orchestre des Champs Elysées. Heel snel stond hij dan ook, vooral als traversospeler, op de internationale podia en speelde hij samen met omzeggens alle grote namen uit de wereld van de historische muziek.

Door directeur Johan Huys werd hij uitgenodigd om aan het conservatorium van Gent traverso en kamermuziek te doceren. Door directeur Jean Bailly en later door directeur Frédéric de Roos werd hij eveneens als traversodocent uitgenodigd aan het Conservatoire Royal de Bruxelles. Aan het conservatorium te Brussel gaf hij tien jaar lang didaktiek houtblazers.

Op vandaag is hij nog steeds fluitsolo bij Herreweghe, freelance muzikant in diverse ensembles en orkesten, leraar fluit en traverso aan het stedelijk conservatorium te Brugge, koordirigent en docent instrumentale ensembles aan het conservatorium van Gent

Het Arcando trio bestaat uit (van links naar rechts) Peter Devos, Koen Bultynck, Ludwine Beuckels

 

Peter Devos,

Ggeboren te Diksmuide (B) bekroonde zijn jarenlange muziekstudies in 1989 met het Hoger Diploma cello met Grote Onderscheiding, aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent in de klas van A. Messens. Hetzelfde jaar werd hij Laureaat van de Tenuto wedstrijd.

Nadien specialiseerde hij zich vooral in de kamermuziek bij het Melos Quartett aan de Musikhochschule van Stuttgart waar hij in 1994 het Kunstlerische Abschluss Diplom behaalde. Dit hield hem niet tegen om ondertussen veel orkestervaring op te doen: van 1986 tot 1989 was hij solist bij het Nieuw Vlaams Symfonieorkest, van 1990 tot 1996 speelde hij in de Beethoven Academie.

Van 1991 tot 2005 was hij cellist in het Rubio Kwartet. In die formatie concerteerde hij in binnen- en buitenland, onder meer in Carnegie Hall (New York 1996), Wigmore Hall (Londen 2001), China, Japan, Brazilië, Engeland, Portugal, Australië, Nieuw- Zeeland, Zuid-Afrika. Hij deelde het podium meermaals met musici als Rian De Waal, Paul Galbraith, Walter Boeykens, Paul Komen, Edward Auer, James Campbell.

Peter Devos werkt vaak mee met diverse kamermuziekformaties zoals onder meer het Spectra Ensemble, Octocelli, CamerArte, Trio Luminoso en geeft enthousiast les aan diverse muziekacademies in Vlaanderen.

Koen Bultynck

Geboren te Gent op 1 december 1962:
Als kind studeerde hij aan de stadsacademie te Aalst bij de Hongaarse violist dhr. Andre Laszlo waar hij de regeringsmedaille behaalde.
Vervolgens behaalde hij eerste prijzen viool, kamermuziek en muziekgeschiedenis aan het koninklijke muziekconservatorium te Brussel. Nadien volgde hij een masterclass cursus viool bij Pierre Amoyal te Parijs.
Na de aanvang van zijn studies aan de Rijksuniversiteit Gent (faculteit geneeskunde), vervolmaakte hij zich bij dhr. Clemens Quatacker aan het koninklijke muziekconservatorium te Brussel waar hij het Hoger Diploma Viool en Kamermuziek behaalde.
Tijdens de assistentiejaren cardiologie, was hij actief als violist bij het Nieuw Vlaams Symfonie Orkest, Prima la Musica en bij Ars Musica.
Momenteel is hij werkzaam als cardioloog in het algemeen ziekenhuis de Heilige Familie te Rumst en in het Middelheim Ziekenhuis te Wilrijk. Daarnaast blijft hij actief als violist in talrijke kamermuziek ensembles, vormt een duo met Freddy Van Goethem en volgde in 2004 een vervolmakingcursus bij de Roemeense violist Liviu Prunaru (tweede laureaat van de koningin Elisabeth wedstrijd 1993).
Sinds 2005 is hij lid van het strijkkwartet Arcando waarmee hij talrijke kamermuziekconcerten verzorgt als violist en sinds 2011 ook als altviolist (intussen studeerde hij ook altviool bij Paul De Clerck, docent altviool aan het Brussels koninklijk muziekconservatorium).
Als geëngageerd arts is hij actief als vrijwilliger bij Artsen Zonder Vakantie met medische
missies naar Congo, is hij lid van de Raad van Bestuur van de Belgische NGO CDI Bwamanda en tevens stichtend lid van de vzw Mama’s aan de Evenaar.

CV Ludwine Beuckels

Ludwine groeide op in de muziek. Na een muzikale opleiding aan de muziekschool te Brugge
Vervolmaakte ze zich aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent en behaalde eerste prijzen voor viool en kamermuziek.

Zij bekwam het Hoger Diploma voor viool aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel bij meester Georges Octors van wie zij de assistente werd gedurende 10 jaar.

Haar opleiding vervolmaakte zij door het behalen van de Meestergraad voor viool bij
Thanos Adamopoulos.

Meerdere jaren was ze lid van het Nationaal Orkest en vervolgens concertmeester van verscheidene kamerorkesten. Thans is zij tweede concertmeester bij het
Brussels Orchestraal Ensemble (EOB).

Zij verzorgde concerten in China, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk.

Haar muzikale voorkeur gaat uit naar de kamermuziek ondermeer met haar ensemble
Arcando, een ensemble dat een veelzijdige bezetting en repertorium heeft.
Ze gaf tevens recitals met Daniël Blumenthal.

Thans onderwijst ze viool en altviool aan de Orfeusacademie te Alsemberg.